Hoe vaak je opzetborstel vervangen?

Is je elektrische tandenborstel wel goed schoon?

Je opzetborstel vervangen voor een nieuwe setje opzetborstels of wacht je toch liever tot de borstelkop uit elkaar valt? Wij hebben de beste tips om je opzetborsteltje 8 tot 10 weken te vervangen en voor het goed onderhouden van je elektrische tandenborstel. 

Onze tip: poets niet met een normale handtandenborstel dat is zo ouderwets, maar gebruik een goede opzetborstel dat is ontworpen om diep tussen de tanden te komen voor een betere reiniging voor een schoon resultaat. Ook voor het poetsen van kleine tandjes. 

Oorspronkelijke prijs was: 34.95.Huidige prijs is: 29.95.

Behoefte aan een nieuwe set opzetborstels van Oral-B of Philips Sonicare? (Klik hier)

Het is gebruikelijk om met je elektrische tandenborstel twee keer per dag te poetsen. Tandenpoetsen zorgt voor slijtage aan de tandenborstel en slijtage aan je opzetborstel. Het is daarom erg belangrijk om goed te zorgen voor je tandenborstel en op tijd je opzetborstel vervangen voor een nieuwe opzetstukje. Zo gaat de tandenborstel langer mee en blijft het hygiënisch schoon. 

Meer tips voor een hygiënisch gebruik :

  • Zet je elektrische tandenborstel rechtop neer als je je elektrische tandenborstel niet gebruikt.
  • Een natte tandenborstel altijd rechtop zetten, hierdoor kan het goed aan de lucht drogen. 
  • Bewaar je opzetborstel in een afgesloten houder. Je opzetborstel bewaren in openlucht is een broedplaats van bacteriën.
  • Je tandenborstel meenemen op reis? Neem je opzetborstel dan onderweg mee in een houder. Zo komt je opzetstukje tijdens het reizen niet in aanraking met bacteriën en stof. 

Behoefte aan met tips tijdens het tandenpoetsen? Wij geven jou 5 tips bij het tandenpoetsen voor een goede mondhygiëne. Wil je meer weten hoe je het beste kunt tandenpoetsen? (Klik hier).

Geef een reactie