Gele tanden bleken goed of slecht?

Gele tanden bleken

Veilig gele tanden bleken is een trend van dit moment. Stralend witte tanden vergroten je zelfvertrouwen en het geeft een mooiere lach. Het is daarom niet zo heel gek dat het bleken van tanden populair is. Wij krijgen over dit onderwerp veel vragen over de veiligheid en de methodes van tandenbleken. Is bleken nou wel echt veilig?, welke methodes kun je gebruiken en welke niet?, is het effect blijvend? Maar belangrijker is waarom heb jij gele tanden gekregen?

Tanden bestaan uit tandbeen en glazuur. De kleur en de dikte van het tandbeen zijn bepalend voor de kleur van het gebit. Die verschilt van persoon tot persoon. Door jaren heen gaat het gebit verkleuren en krijg je op ten duur een geel gebit. Ook bestaan tanden uit een glazuur en tandbeen. De kleur en dikte zijn per persoon verschillend en dus bepalend voor de kleur van het gebit. De kleur van je tanden verschilt daarom heel erg.

Ontdek het assortiment professionele tandenbleekset op Tandartswereld.nl

Oorzaken van tand verkleuring

Door jaren heen verkleuren je tanden. Dit wordt veroorzaakt door:

 • Verkleuring door voedsel en drank: Consumptie van bepaalde voedingsmiddelen en dranken zoals koffie, thee, rode wijn, bessen, en gekleurde sauzen kan na verloop van tijd leiden tot oppervlakkige verkleuring van de tanden.
 • Roken: Het roken van sigaretten of het gebruik van andere tabaksproducten kan verkleuring van de tanden veroorzaken door de opeenhoping van nicotine en teer.
 • Drinken van rode wijn
 • Tandplak en tandsteen: Onvoldoende mondhygiëne kan leiden tot ophoping van tandplak, wat uiteindelijk kan verharden tot tandsteen. Tandsteen kan een gelige of bruine kleur geven aan de tanden.

Er kunnen nog meer oorzaken van zijn verkleuring:

 • Veroudering: Na verloop van tijd kunnen de tanden van nature hun witheid verliezen door slijtage van het tandglazuur en veranderingen in de tandpulpa (het zachte weefsel in het binnenste van de tand).
 • Trauma: Een tandtrauma kan leiden tot verkleuring van de tand als reactie op de beschadiging van het tandweefsel.
 • Tetracyclinegebruik: Inname van tetracycline-antibiotica tijdens de vorming van de tanden (tijdens de kinderjaren) kan permanente verkleuring van de tanden veroorzaken.

Bleekmethodes

Om je tanden weer te laten stralen heb je de mogelijkheid uit verschillende methodes. Je kunt bleken van binnenuit en bleken van buitenaf.

Een wortelkanaalbehandeling is een methode om van binnenuit te bleken. Door de herhalingen tijdens de behandeling is het mogelijk om binnen een aantal dagen wittere tanden te krijgen, maar vaak niet het gewenste resultaat. Ook zijn wortelkanaalbehandelingen bij de tandarts is erg duur. Vaak kiezen mensen een goedkoper alternatief om buitenaf te bleken en zelf je tanden en kiezen bleken met niet goed gekeurde doe het zelf bleekmiddelen. Een goedkoper alternatief, maar gelijk ook een duurkoop. Wij vertellen je waarom. Er wordt hoge concentratie peroxide gel gebruikt in een tandvleesbeschermer. Vervolgens wordt de bleekgel op kiezen en tanden aangebracht. Deze bleekgel moet enige tijd inwerken. Om het proces te versnellen wordt het gebruik van bleeklamp of laser toegepast. Hierdoor ontstaan witte brandplekjes.

Zoals je al hebt opgemerkt is deze methode van tanden bleken heel slecht voor je tanden, maar ook je tandvlees. Je kunt er veel schade aan overhouden wanneer je geen goedgekeurde tandenbleekkit gebruikt. Vaak ontstaan er irritaties binnen in je mond of krijg je opeens hele erg gevoelige tanden tijdens het drinken van warme of koude dranken. Ook zijn je kiezen na het bleken minder bestendig tegen tandplak als tanderosie. Nog erger is dat je op lange termijn ziektes aan over kunt houden die vrijwel niet te genezen zijn. Daarom is het bleken van tanden slecht.

Gele tanden bleken op een veilige en effectieve manier

Het gebruik van niet-goedgekeurde tandenbleekmiddelen kan schadelijk zijn voor je tandglazuur en tandvlees. Met onze door tandartsen goedgekeurde tandenbleekset hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke bijwerkingen. De juiste balans van bleekmiddelen en toegevoegde ingrediënten voor gevoeligheid minimaliseert risico’s en zorgt voor een comfortabele bleekervaring. Ontdek hoe je tanden op een professionele manier kunt bleken op elk gewenst moment en op elke gewenste locatie, zonder concessies te doen aan de kwaliteit of gezondheid van je gebit. Onze tandenbleeksets bieden niet alleen een veilige behandeling, maar garanderen ook 100% resultaat.

Het is zo eenvoudig als 1-2-3: aanbrengen, wachten en genieten van een stralend witte glimlach!

Tanden natuurlijk bleken

Natuurlijk tandenbleken is gebaseerd op milde, natuurlijke ingrediënten die tandverkleuringen op een zachte manier helpen verwijderen. In plaats van agressieve bleekmiddelen worden vaak natuurlijke stoffen zoals actieve houtskool, bakpoeder gebruikt. Deze ingrediënten werken als natuurlijke schuurmiddelen om oppervlakkige vlekken te verminderen, maar het geeft weinig resultaat.

Voor degenen die een effectieve maar toch milde aanpak verkiezen, is Vitis whitening tandpasta een uitstekende keuze. Deze tandpasta is speciaal geformuleerd om vlekken te verwijderen en tanden witter te maken zonder schade aan het tandglazuur. Het Vitis whitening mondwater is een aanvulling op de tandpasta en helpt bij het verwijderen van bacteriën en het bevorderen van een gezonde mondhygiëne. Samen vormen whitening producten voor een stralend witte glimlach.

Bovendien zijn natuurlijke tandenbleekmethoden doorgaans veilig voor dagelijks gebruik en veroorzaken ze zelden gevoeligheid of irritatie. Ons advies om tanden bleken op een natuurlijke wijze te doen. Een elektrische tandenborstel is een geweldige aanvulling op een natuurlijk tandenbleekmethode. De rotaties zorgen voor een grondige reiniging in vergelijking met een manuele tandenborstel, waardoor vlekken en tandplak effectief worden verwijderd. Door te kiezen voor een elektrische tandenborstel met een speciale whitening opzetborstel, kun je tanden effectief witter maken.

OP = OP
Oorspronkelijke prijs was: 149.95.Huidige prijs is: 119.95.
Oorspronkelijke prijs was: 204.95.Huidige prijs is: 164.95.
Oorspronkelijke prijs was: 109.95.Huidige prijs is: 89.95.
+
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: 119.95.Huidige prijs is: 79.95.

Ontvang deskundig advies

Bij Tandartswereld.nl begrijpen we het belang van een stralende glimlach en het vertrouwen dat het kan brengen. Als specialist in mondzorg zijn we trots op het bieden van hoogwaardig advies over tanden bleken. Onze specialisten staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de beste tandenbleekoptie voor jouw unieke behoeften. Heb je vragen over tandenbleken? Neem contact op via info@tandartswereld.nl en ontdek hoe we je kunnen helpen een stralende, zelfverzekerde glimlach te bereiken.

2 reacties op “Gele tanden bleken goed of slecht?

 1. Gerda zegt:

  Vanwege bruggen – deze zijn lichter van kleur dan de tanden – zou ik graag mijn gebit willen laten bleken.
  Ik heb een beetje gevoelige tandhalzen.
  Wat is uw advies? Ik lees b.v. dat ikzelf de behandeling met tussenpozen 10 tot 12 keer dan doen.
  Bij de tandarts zou het eenmalig zijn.
  En – zeker niet onbelangrijk – welk middel is veilig tegen aantasting van het glazuur en tandvlees.
  Graag hoor ik uw reactie.

  • Tandartswereld.nl zegt:

   Beste Gerda,

   Doorgaans is tandenbleken niet heel veilig. Wanneer je veel last hebt van gevoelige tandhalzen is tandenbleken niet aan te raden. Tandenbleken helpt alleen voor een korte periode, daarna worden je tanden weer natuurlijk geel. De gevolgen van tandenbleken zijn echter blijvend en dus niet waard om je tanden en tandvlees dit aan te doen. Wij adviseren juist om op een natuurlijke wijze te bleken. Hoe?

   Eet gezond: dagelijks aardbeien eten helpt om je tanden natuurlijk witter te maken. Het is ook nog eens lekker en gezond!
   Tandenborstel: gevoelige tandhalzen ontstaan wanneer je te veel druk oefent op je tanden en tandvlees. Vaak is dit een oorzaak van een slechte mondhygiëne. Het is daarom belangrijk om een elektrische tandenborstel te gebruiken met ingebouwde poetsdruksensor en een zachte opzetborstel. Een Oral-B iO 8 elektrische tandenborstel voelt hier prima aan.

   Tips:
   Poets rustig je tanden en tandvlees en druk niet te hard met de tandenborstel. Hiermee voorkom je al snel beschadigingen op de tandhals als het tandvlees. Gebruik altijd een elektrische tandenborstel in combinatie met dagelijkse tandpasta of tandpasta tegen gevoelige tanden. Spoel altijd af met water of gebruik tandarts gekeurde spoelmiddel Pas je voedingspatroon aan, drink bijvoorbeeld minder frisdrank, alcohol, thee en koffie. 🙂

   Met vriendelijke lach,
   Floortje
   Klantenservice Tandartswereld.nl

Geef een reactie