5 tips bij het tandenpoetsen

Tandenpoetsen doet iedereen op zijn eigen manier en dit is belangrijk om het goed te doen. Daarom geven wij jou 5 tips bij het tandenpoetsen om gezonde en sterke tanden te krijgen. Wil je meer weten hoe je het beste kunt tandenpoetsen? Lees dan dit artikel eens goed door.

1. Tandenborstel

Een gezond gebit heeft altijd een goede tandenborstel nodig. Dit houdt in dat je een goede tandenborstel nodig bent om gezonde en sterke tanden te krijgen. Belangrijker nog is de levensduur van je tanden, want je gebit krijg je maar 1 keer. Een nieuwe tandenborstel kopen betekend al gauw een belangrijke investering om de levensduur van je tanden te verlengen.

Alleen een goede tandenborstel wordt aangeraden door tandartsen. Een tandenborstel met een rechte steel en zachte haartjes en een niet te grote kop is een must voor ieder gebit. Tandartsen bevelen alleen een goede tandenborstel van Oral-B of Philips Sonicare aan. Net als tandartsen geven wij ook de tip om alleen een elektrische tandenborstel te gebruiken in plaats van een handtandenborstel. Wij hebben daarom geen manuele borstels in ons assortiment, want met een handtandenborstel blijven er altijd kleine restjes tussen de tanden zitten, waardoor je kans op tandplak vergroot.

Koop daarom een nieuwe tandenborstel. Wil je meer weten over de juiste tandenborstel, lees ons artikel: hoe kies je de juiste elektrische tandenborstel?

2. Opzetborstel

Wanneer je 2 x per dag je tanden poetst verliezen de haartjes van alle opzetborstels na ongeveer 10 weken hun stugheid. Hierdoor is het lastig om tandplak te verwijderen en hierdoor ontstaan gaatjes en andere tand en tandvlees klachten. De kosten om een gaatje te vullen kost je al gauw rond € 80 euro. Voorkom daarom een hoge tandartsrekening en onnodig pijn. Vervang regelmatig je opzetborstel.

Je opzetborstel vervangen heeft nog een belangrijke reden. Een opzetborstel na 10 weken is een broedplaats voor miljoenen bacteriën in je mond. Terwijl je denkt aan een mondschoon resultaat, maar tegelijkertijd smerig je tanden poetsen bent. Staat je borstel in een toilet, dan is het helemaal oppassen geblazen. Kies daarom voor een nieuwe en schone opzetborstels.

3. Tandpasta

Gebruik een tandpasta met fluoride erin. Fluoride voorkomt gaatjes en tandbederf. Breng de tandpasta aan op een droge opzetborstel. Wij adviseren tot ongeveer een halve tot één centimeter tandpasta op je opzetborstel te smeren. Ook heeft een fluoride tandpasta nog een voordeel, dit is namelijk dat er minder schuim ontstaat en meer zicht krijgt op het poetsen.

4. Tanden reinigen

Overdag je tandenpoetsen is het beste voor je tand of kies. De tandplak nestelt zich vaak bij de overgang van tandvlees naar de tand. Geef daarom altijd extra aandacht om je tanden goed schoon te houden en daarom altijd goed te poetsen.

Na het tandenpoetsen reinig de ruimte tussen je tanden en kiezen ook regelmatig met een tandenstoker. Tandenborstels kunnen niet overal bij tussen je tanden. Oral-B heeft speciale opzetborstels met floss wanneer je niet altijd tijd hebt om je tanden te reinigen na het tandenpoetsen. Daarom reinig je extra mild tijdens het tandenpoetsen. Poets je tanden altijd 2 x per dag en vergeet na het poetsen niet je mond te spoelen.

5. tandarts

Wij adviseren om regelmatig langs de tandarts te gaan, doe dit elke 6 maanden. Ook als je geen pijn hebt en je tanden goed en sterk aanvoelen is het toch verstandig om regelmatig langs de tandarts te gaan. Een tandarts ziet meer dingen dan jij kun zien. Ook kan een tandarts helpen om beginnende gaatjes of tandsteen voorkomen.

Geef een reactie