Elektrische tandenborstels of manuele poetsen beter

Elektrische tandenborstels of manuele poetsen?

Je gebit dagelijks goed verzorgen is van groot belang. Kun je met elektrische tandenborstels Kiespijn voorkomen is een voorkomend probleem dat toch regelmatig gebeurd. Niet alleen kiespijn vermijden, maar ook belangrijker is de hygiëne van je gebit. Een schoongebit heb je pas bij een frisse adem, het verwijderen van tandplak en etensresten, een mooie lach en witte tanden. Dit draagt bij om de kans op tandbederf (cariës) te verkleinen, om gaatjes voorkomen en tandvleesontsteking te voorkomen. Een schoongebit helpt het voorkomen van tandartskosten, want een goedkope tandartsbehandeling bestaat niet.

Deze tandenborstels helpen je bij een goede verzorging van je gebit. Er zijn twee soorten modellen elektrische tandenborstel. Namelijk de oscillerende-roterende tandenborstel als de sonische tandenborstel. Het eerste type tandenborstel is een ronde borstel dat draaiend tandenpoetsend is. De type sonische tandborstel lijkt het meest op de manuele handtandenborstel en beweegt zijwaarts heen en weer. Beide borstels maken hun eigen bewegingen.

We krijgen vragen over: is een elektrische tandenborstel beter dan de manuele tandenborstel? Wij als tandartsen adviseren ‘altijd’ elektrische poetsen en daarop kunnen wij volmonding ‘ja’ op zeggen.

Het voordeel van elektrische tandenborstels

  • Verwijderen tandplak effectiever en daardoor is het beter
  • Verwijderen eten restjes tussen tanden effectiever
  • Bereiken beter de ruimten tussen kiezen en tanden
  • Tandvlees masseren met verschillende standen
  • Een signaal dat aangeeft hoelang een poetsbeurt is en of een poetsbeurt verstreken is
  • Minder vermoeiend dan een manuele poetsen, waardoor je langer poetst
  • Beschermt tanden en tandvlees tegen te hard poetsen met poetsdruksensor
  • Geeft signaal wanneer poetskop vervangen moet worden
  • Stimuleren kinderen langer poetsen en op een plezierige manier te poetsen met als hulpmiddel een leuke app, muziekjes of een favoriete tekenfilm figuur.

Opzetborstels vernieuwen

Net als bij tandenborstels dien je ook regelmatig je opzetborstel te vernieuwen. Het beste is iedere twee maanden tot maximaal 10 weken je borstelkop te veranderen. Borstelharen gaan uit elkaar of krom staan, dit duidt al snel op een versleten opzetstuk. Je opzetborstel langer gebruiken dan aanbevolen heeft ook nog een nadeel. Bacteriën zijn namelijk dol op opzetborstels, zorg daarom altijd voor een schone opzetborstel voor een fris en schoon mondgevoel. Ben je benieuw naar welke speciale opzetborstels je kunt gebruiken? Tandartswereld.nl heeft tweetal merken in haar assortiment: Oral-B opzetborstels en de Philips opzetborstels. Ook hebben wij in ons assortiment speciale opzetborstels voor kinderen.

Geef een reactie