Een harde of zachte opzetborstel? Welke is beter?

Wat is het verschil tussen een harde en zachte opzetborstel?

Welke opzetborstel is het beste voor jouw tanden en tandvlees? Wat is het verschil tussen een harde en zachte opzetborstel? De haren van een zachte borstel is namelijk dunner. Je kunt een zachte opzetborstel vaak makkelijker buigen wanneer je borstel tegen je tanden duwt. Er is namelijk minder weerstand tussen de borstel en je tanden. In zachte borstelkop in vergelijking met een harde opzetborstel is namelijk dat ze stugger en dikkere haren hebben. Hierdoor kun je meer druk op je tanden leggen tijdens het poetsen.

Wanneer kies je voor een zachte opzetborstel?

Zachte haren worden meestal gekozen door mensen met gevoelig tandvlees. Enkele voorbeelden hiervan zijn jonge kinderen of mensen waarvan het tandvlees vatbaar is voor ontstekingen. Het kiezen van een opzetborstel met dat weinig weerstand kan bieden is ideaal om schade aan tandvlees voorkomen. Vervang je opzetborstel op tijd, want met de tijd worden borstelharen harder en wanneer je deze niet goed uitspoelt. Let hier dus op.

Wanneer ga je voor een harde opzetborstel?

Harde opzetborstels worden vaker gekozen door mensen met een sterker tandvlees. Een borstel met harde haren maakt je gebit grondig schoon tijdens het tanden poetsen. De frictie van de borstelkop is meer aanwezig dan een zachte borstelkop. Hierdoor kun je meer tandplak schoonmaken. In sommige gevallen worden harde elektrische opzetborstels geleverd met een rubberen stuk op de tandenborstel voor optimale reiniging tussen je tanden. Vraag ons om advies als je niet helemaal zeker weet welke tandenborstel of elektrische opzetkop het beste bij jouw gebit past.

2 reacties op “Een harde of zachte opzetborstel? Welke is beter?

Geef een reactie