Hoe kies je de juiste elektrische tandenborstel?

Elektrische tandenborstel

Je bent toe naar een nieuwe elektrische tandenborstel. Wordt het Sonisch of roterend poetsen? Je wilt natuurlijk weten welke tandenborstel jij juist kunt gebruiken en die ook beter is waar jij de afgelopen tijd mee gepoetst hebt. Waar moet je juist opletten bij het kiezen van een nieuwe tandenborstel? Tandartswereld.nl legt het uit.

Sonisch of Roterend tandenpoetsen

Er zijn verschillende soorten tandenborstels. Je kunt kiezen uit Sonische tandenborstels die vibreren of tandenborstels die Roteren. Beide soorten tandenborstels hebben verschillende poetstechnieken, maar ze hebben ook een belangrijk doel en dat is je zo goed mogelijk tanden reinigen. De ene poetstechniek is niet beter dan een andere techniek,  waar het om gaat zijn die functies van de tandenborstels. Bij een roterende elektrische tandenborstel wordt iedere tand individueel gepoetst bij Oral-B, terwijl Sonische tandenborstels meer heen en weer kan bewegen tijdens het poetsen dit is vaak bij Philips Sonicare.

Sonisch of Roterend tandenpoetsen

Smart tandenpoetsen

”Slimme” Smart tandenborstels verbind je via Bluetooth met je Apple of Android smartphone. De App geeft jou feedback om je poetsgedrag te verbeteren tijdens en na het tandenpoetsen. Ga je voor een slimme tandenborstel, dan zijn er verschillende soorten tandenborstels met een Smart functie. Er zijn verschillende soorten met begeleidende app tot rechtstreekse feedback net als een coachende tandarts.

Oral-B-App

Natuurlijk de prijs

Je kunt kiezen uit meer dan 100 verschillende soorten tandenborstels. De prijscategorie is daarom ook erg verschillend. Je kunt voor een paar tientjes al elektrisch poetsen tot paar honderd euro.

Sommige tandenborstels zijn het overwegen waard door de extra functies, extra meegeleverde opzetborstels, smartphone intergratie, betere accu, reisetui of een luxe oplader waar je meer opzetstukjes kwijt kunt. Bij Tandartswereld.nl hoeft tandenpoetsen niet duur te zijn en daarom geven wij je juist meer voordeel dan andere aanbieders.

Vergelijk en kies het apparaat dat past bij je budget.

Vergelijk hier

Geef een reactie