Wat is sonisch poetsen?

Wat is Sonisch Poetsen?

Sonisch poetsen is een geavanceerde poetstechniek voor mondhygiëne waarbij ultrasone trillingen worden gebruikt om tandplak en vuil effectief te verwijderen. In tegenstelling tot traditionele roterende tandenborstels, die ronddraaiende borstelkoppen hebben maken sonische tandenborstels gebruik van krachtige trillingen. Dit borstelkop zorgt voor een dieper reiniging tussen de tanden en langs het tandvlees.

Deze ultrasone trillingen creëren kleine bubbels in het water en tandpasta die op hun beurt tandplak en bacteriën wegspoelen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Het resultaat? Een grondige reiniging en een frisse adem.

> Ontdek het assortiment sonische tandenborstels bij tandartswereld.nl

Waarom Kiezen voor een Sonische Tandenborstel?

  • Sonisch poetsen helpt beter bij het verwijderen van tandplak en tandsteen, wat de kans op tandbederf en tandvleesproblemen vermindert.
  • Het kan helpen bij het verminderen van tandvleesontstekingen en het verbeteren van de algehele mondgezondheid.
  • Door de verbeterde verwijdering van bacteriën en voedselresten uit de mond kan sonisch poetsen leiden tot een frissere adem en minder kans op slechte adem.
  • Sonische poetsen is minder belastend voor het tandvlees en de tanden dan traditioneel poetsen met een handborstel, omdat de trillingen van het apparaat het werk grotendeels doen.
  • Het kan ook helpen bij het verbeteren van de mondgezondheid van mensen met bepaalde aandoeningen, zoals orthodontische apparaten, tandprothetische hulpmiddelen of tandheelkundige implantaten, omdat de sonische elektrische tandenborstel plekken kan reinigen die normaal gesproken lastig te bereiken zijn.
  • Een sonische tandenborstel heeft een slanke borstelkop die heen en weer trilt tijdens het poetsen. De vorm lijkt op die van een handtandenborstel, waardoor de overgang naar elektrisch poetsen naadloos verloopt.

Hoe werkt sonische technologie?

Sonische technologie werkt door ultrasone trillingen te gebruiken om tandplak en bacteriën effectief te verwijderen. In een sonische tandenborstel wordt een elektrische motor gebruikt om een trillende beweging te creëren, meestal met een frequentie van enkele duizenden bewegingen per minuut. Deze trillingen worden doorgegeven aan de borstelharen van de tandenborstel, waardoor ze heen en weer bewegen met hoge snelheid.

Het interessante aan sonische technologie is dat de trillingen niet alleen op de tanden en het tandvlees inwerken, maar ook een golfachtige beweging in het water en de tandpasta creëren die zich rond de tanden verspreidt. Deze golfbeweging helpt bij het losmaken en wegspoelen van tandplak en bacteriën, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen tussen de tanden en langs het tandvlees. De krachtige trillingen van een sonische tandenborstel zorgen ervoor dat tandplak en bacteriën effectief worden verwijderd, terwijl tegelijkertijd het tandvlees en de tanden worden gemasseerd voor een gezondere mond. Dit alles resulteert in een grondige reiniging en een frisse adem, waardoor sonische technologie een effectieve keuze is voor dagelijkse mondhygiëne.

Welke sonische tandenborstel past het beste bij mij?

De beste poetstechniek voor het verwijderen van meer tandplak bestaat niet. Als je het gevoel wilt hebben dat je je tanden met een handtandenborstel poetst, maar dan met de zekerheid van een grondige reiniging, dan is een sonische tandenborstel wellicht de beste optie. Bekijk onze selectie Philips Sonicare elektrische tandenborstels eens. Als je echter de voorkeur geeft aan de precieze aanpak van het individueel plaatsen van de tandenborstel op elke tand, dan is een Oclean of een Oral-B Pulsonic misschien meer geschikt.

Oorspronkelijke prijs was: 74.95.Huidige prijs is: 59.95.
NIEUW
Oorspronkelijke prijs was: 69.95.Huidige prijs is: 59.95.