Ontdek de kracht van waterflossers

Ontdek de kracht van waterflossers

Traditioneel flossen met tandzijde kan een uitdaging zijn voor velen, maar gelukkig bieden de kracht van waterflossers een effectief en gemakkelijk alternatief. Laten we duiken in de wereld van waterflossers en ontdekken waarom ze een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijkse mondverzorgingsroutine. Waterflossers vinden hun oorsprong in het oude Egypte, waar eenvoudige instrumenten werden gebruikt om voedselresten tussen de tanden te verwijderen. De moderne waterflosser werd echter pas in de jaren 1960 uitgevonden door Dr. Gerald Moyer en John Mattingly, een tandarts en ingenieur, met de introductie van de Waterpik Waterflosser. Sindsdien hebben waterflossers een lange weg afgelegd, met geavanceerde functies zoals instelbare waterdruk en verschillende mondstukken. Ze zijn uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de mondverzorgingsroutine, aanbevolen door tandheelkundige professionals wereldwijd.

> Ontdek het assortiment waterflossers bij tandartswereld.nl

Wanneer gebruik je een waterflosser?

Een waterflosser ook wel bekend als waterdrukreinigers of waterjets, zijn elektrische apparaten die een krachtige straal water gebruiken om voedselresten en plaque tussen de tanden en langs de tandvleesrand te verwijderen. Ze zijn ontworpen om te helpen bij het dagelijks reinigen van moeilijk bereikbare gebieden in de mondholte en zijn een populaire keuze geworden voor mensen die op zoek zijn naar een effectievere manier van reinigen dan traditioneel flossen met tandzijde. Het gebruik van een waterflosser biedt verschillende voordelen ten opzichte van conventioneel flossen met tandzijde. Ten eerste elektrische flosser gemakkelijker te gebruiken, vooral voor mensen met beugels, kronen, bruggen of andere orthodontische apparaten. Ze verminderen ook de kans op bloedingen en irritatie van het tandvlees, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met gevoelige tanden of tandvlees. Bovendien kan een waterflosser een effectievere reiniging bieden door meer plaque te verwijderen dan tandzijde alleen.

Populaire merken en aanbevolen modellen van krachtige waterflossers

Waterflossers zijn er in verschillende merken en modellen, maar sommige staan bekend om hun effectiviteit en worden vaak aanbevolen door tandartsen. Hier zijn vijf topwaterflossers die je mondhygiëne naar een hoger niveau tillen:

  1. Oral-B OxyJet Monddouche MD20: Deze bedrade waterflosser reinigt grondig je gebit in slechts 1 minuut. De spiraalvormige waterstromen met microbubbels masseren zacht het tandvlees. Je kunt de waterdruk aanpassen van 1 (lage druk) tot 5 (hoge druk), afhankelijk van je behoeften.
  2. Oral-B Professional Oral Health Care Waterflosser + Tandenborstel: Deze waterflosser en tandenborstel combineren innovatieve microbubbeltechnologie om diep tussen je tanden te reinigen en je tandvlees te masseren. Met verschillende intensiteitsinstellingen kun je de reiniging aanpassen aan jouw behoeften voor een comfortabele ervaring.
  3. Philips Sonicare Cordless Flosser 3000 HX3806/33 Zwart: Deze draadloze flosser is perfect voor onderweg. Met 2 standen en 3 instelbare sterktes, inclusief een Deep Clean modus, reinigt deze flosser grondig en effectief. De Clean modus biedt een directe waterstroom voor een snelle reiniging.
  4. Waterpik WP-562 Draadloos Waterflosser Black: De Waterpik Cordless Advanced Waterflosser is waterdicht en kan dus onder de douche worden gebruikt, waardoor het ideaal is voor mensen die ‘s ochtends haast hebben. Het biedt ultiem gebruiksgemak zonder concessies te doen aan de effectiviteit van de reiniging.
Oorspronkelijke prijs was: 89.95.Huidige prijs is: 59.95.
Oorspronkelijke prijs was: 99.95.Huidige prijs is: 89.95.
Oorspronkelijke prijs was: 149.95.Huidige prijs is: 104.95.

Waterflosser met mondspoelmiddel gebruiken

Een van de voordelen van waterflossers is dat je niet alleen warmwater kunt gebruiken, maar ook mondspoelmiddel kunt toevoegen aan het reservoir. Verschillende mondwater merken, zoals Vitis die door tandartsen worden aanbevolen, bieden speciale formuleringen die zijn ontworpen om specifieke mondproblemen aan te pakken. Of je nu gevoelig tandvlees hebt, een orthodontische behandeling ondergaat of je tanden wilt witten, er is een mondspoelmiddel voor jou.

Het gebruiken van een waterflosser is super eenvoudig. Vul eenvoudig het reservoir met warm water of mondspoelmiddel en selecteer de gewenste drukinstelling. Breng vervolgens de punt van de waterflosser tussen je tanden en langs je tandvleesrand, en laat de krachtige waterstraal zijn werk doen. Beweeg langzaam van tand tot tand voor een grondige reiniging. Naast het reinigen tussen de tanden, kan een waterflosser ook worden gebruikt om tandvleesontsteking te verminderen, slechte adem te bestrijden en algemene mondgezondheid te bevorderen. Voor optimale resultaten is het belangrijk om regelmatig te flossen, minstens één keer per dag, en de instructies van de fabrikant te volgen voor het onderhoud van je waterflosser.